ULTIMA ORA! Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie! Se redeschid cluburile și se dă startul nunților și botezurilor!

0

Noi măsuri de relaxare a restricțiilor intră în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numără redeschiderea cluburilor și psobilitatea de a face nunți și botezuri.

1 iunie este data în care se oficializează noi măsuri de relaxare. Cluburile, barurile și discotecile se deschid la 50% din capacitate în intervalul orar 5,00-24,00 pentru persoanele vaccinate.

Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele vor putea fi organizate, de la 1 iubie, cu cel mult 70 de persoane în spații

deschise și 50 de persoane în spații închise în localitățile în care incidența cazurilor noi este de sub 3 la mie.

Trebuie, totodată, să fie respectate măsurile de protecție sanitară la aceste evenimente.

Numărul participanților la aceste evenimente poate fi și mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva Covid-19, fiind necesar să fi trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Totodată trebuie asigurată și o suprafață de minim 4 mp/persoană. La stabilirea numărului maxim de persoane nu vor fi incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Teatrele și cinematografele vor fi deschise în spațiu închis la 70% din capacitate, însă toți participanții trebuie să poarte mască de protecție. Această regulă este ridicată în cazul în care toți participanții sunt vaccinați.

Liber și la competițiile sportive și la fitness!
Competițiile sportive în aer liber se vor putea și ele desfășura, atât în spații deschise, cât și închise în localitățile unde incidența cazurilor noi de Covid 19 este de sub 3 la mia de locuitori.Pot asista doar persoanele

vaccinate, cele care au un test negativ sau cele care au trecut prin boală în urmă cu cel mult 90 de zile.

Sălile de sport și fitness vor putea funcționa la 70% din capacitate în localitățile în care incidența cazurilor este mai mică de 3 la mie, cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană. Dacă incidența este de până în 4 la mie capacitatea scade la 50%.Și în cazul sălilor de fitness capacitatea poate fi mărită pentru persoanele vaccinate.

Vor fi redeschise și piscinele care nu se află în aer liber, la 70% din capacitate, în localitățile în care incidența cazurilor de Covid 19 este sub 3 la mie.

Restaurantele pot funcționa de la 1 iunie și în spațiile închise, cu capacitate de până la 70% acolo unde incidența cazurilor Covid este sub 3 la mie, în intervalul orar 5,00-24,00.Capacitatea poate crește dacă toți clienții sunt complet vaccinați de cel puțin 10 zile. scrie kanald.ro