ULTIMA ORA! Pandemia nu s-a încheiat! Avertismentul îngrijorător al lui Klaus Iohannis: “Trebuie să fim realiști și să…”

0

Cu ocazia împlinirii a 115 ani de existență a Ambulanței Române a fost organizat o ceremonie de decorare a unor medici și asistenți medicali, în urma căreia Klaus Iohannis

i-a felicitat pe toți medicii pentru toate eforturile pe care le depun zilnic și pentru faptul că de cele mai multe ori

pun familia pe planul doi pentru a putea salva cât mai multe vieți. Cu această ocazie, Președintele României nu a ezitat să explice și situația cu care ne confruntăm din cauza Coronavirsului, argumentând că pandemie nu s-a terminat.

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs la Palatul Controceni în care a subliniat faptul că statul român recunoaște toate sacrificiile pe care medicii de pe ambulanțe le depun în activitatea lor de zi cu zi.

Cu ocazia aceste ceremonii, acesta a făcut un anunț îngrijorător pentru români, afirmând că este cazul să ne pregătim intens de valul patru deoarece pandemia ne surprinde din nou.

Pandemia nu s-a terminat
Ei bine, atunci când restricțiile s-au relaxat și toți credeam că sfârșitul pandemiei este aproape, din păcate, suntem surprinși din nou. Nu mai este un secret faptul că noua mutație Covid-19,

Delta, face ravagii peste tot în lume, astfel Klaus Iohannis, a mărturisit că inevitabil România o să fie afectată de noul val pandemic care urmează să se instaleze în țara noastră.

Acesta a afirmat că deși în acest moment nu avem multe persoane infecate, din nefericre ne vom confrunta cu numeroase cazuri deoarece prezentăm o rată foarte mică de imunizare în prezent.

„Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut și continuă să facă victime. Deși acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a încheiat. Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față”, a transmis Klaus Iohannis, miercuri seara, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

Vaccinul este singura soluție să rezistăm pandemiei

Șeful statului nu ezită niciodată să nu aducă în dicuția sa importanța vaccinării împotriva Coronavirusului, astfel și de data aceasta a mărturisit că imunizarea constituie singura soluție optimă. Deși procesul de vaccinare este tot mai lent și produce numeroase îngrijorări în rândul autorităților,

Klaus Iohannis continuă să creadă cu tărie în buna decizie a românilor cu speranța că vor alege să se imunizeze.

Cuprins de teama valului patru care ne amenință, Guvernul încearcă tot ce îi stă în putință pentru bunăstarea cetățenilor săi. Deși se pun pe listă tot mai multe idei de a trece peste acest virus, ei bine, singura variantă accesibilă și care ar putea da rezultate pozitive în masă este vaccinarea.

„Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare

împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate. Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare”, a mai declarat președintele României. scrie spynews.ro