ULTIMA ORA! Vaccinarea devine o condiție pentru călătorii. Două ţări au semnat deja acordul

0

Vaccinarea devine o condiție pentru călătorii. Ungaria a convenit cu Republica Cehă asupra călătoriilor fără restricţii între cele două ţări pentru cei care au fost vaccinaţi împotriva noului tip de coronavirus, a anunţat vineri ministrul ungar al afacerilor externe Peter Szijjarto.

Vaccinarea devine o condiție pentru călătorii. Începând de sâmbătă, ambele ţări îşi vor recunoaşte reciproc certificatele de imunizare împotriva COVID-19, indiferent de tipul de vaccin utilizat, a anunţat Szijjarto pe Facebook.

Vaccinarea devine o condiție pentru călătorii

Şeful diplomaţiei ungare a adăugat că discuţii asupra călătoriilor fără restricţii pentru persoanele vaccinate vor mai avea loc la Lodz, în Polonia, mai târziu în cursul zilei de vineri.

MTI potrivit Agerpres.

România acceptă de asemenea certificatele de imunizare emise de Ungaria şi viceversa.

Ţara europeană care respinge certificatul de vaccinare anti-COVID

Se pare că francezii nu vor folosi certificat de vaccinare anti COVID. Parlamentarii din Franţa au respins, după lungi dezbateri aprinse într-o atmosferă extrem de tensionată, acest paşaport.

Deputații francezi au criticat dur proiectul de lege, asta pentru că au considerat că acesta ridică foarte multe întrebări care au rămas fără răspuns și ar reprezenta o măsură controversată.

Cu 108 voturi „împotrivă” și 103 „pentru”, certificatul de vaccinare a fost respins, informează Le Figaro.

„Nu a existat niciun dialog” pe „liniile directoare” ale textului, în cadrul majorității, a explicat Philippe Latombe (MoDem), subliniind unanimitatea grupului său împotriva articolului. Guvernul poate cere în continuare un alt vot.