Un nou avertisment de vreme extremă în România. Cod galben de ploi și averse – vezi HARTA

0

Un nou avertisment de vreme extremă în România a fost emis sâmbătă dimineața de Administrația Națională de Meteorologie. Mai multe județe din nordul și centrul țării sunt vizate de avertizarea ANM.

Meteorologii au emis sâmbătă dimineața un nou cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, valabil azi între orele 10.00 și 23.00 în mai multe județe (vezi harta mai jos).

Averse cu caracter torențial până sâmbătă la ora 23.00
În intervalul menționat, în Maramureș, local în Transilvania, la munte, în nordul Munteniei și sudul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40

l/mp.
Administrația Națională de Meteorologie precizează că fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp, îndeosebi în est, sud-est și vest.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Interval de

valabilitate: 03 iulie, ora 10:00 – 03 iulie, ora 23:00

În intervalul menționat în Maramureș, local în Transilvania, la munte, în nordul Munteniei și sudul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40

l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp, îndeosebi în est, sud-est și vest.