Vaccinare obligatorie pentru angajaţii Facebook şi Google

0

Pentru angajații Google și Facebook care vor lucra de la birou, vaccinul va fi obligatoriu.

Angajații Google și Facebook vor avea flexibilitate și vor putea lucra atât de acasă, cât și de la birou. Cu toate acestea, pentru cei care se vor prezenta fizic la locul de muncă, imunizarea va fi obligatorie.

Companiile Google și Facebook au făcut un anunț extrem de importantă la distanță de câteva ore. Se pare că angajații care vor veni la birou vor trebui să fie obligatoriu imunizați din cauza faptului că vor intra în contact cu mai multe persoane, decât cei care lucrează de acasă.

Sundar Pichai, şeful Google, spune că vaccinarea celor peste 135.000 de angajați va aduce un plus de liniște, chiar dacă revenirea la birou se va face din luna octombrie, dat fiind numărul crescut de cazuri de COVID-19.

„Orice persoană care vine să lucreze în campusurile noastre va trebui să fie vaccinată. „Deși virusul continuă să prolifereze în multe părți ale lumii, este încurajator să vezi rate mari de vaccinare pentru comunitatea noastră Google în zone unde vaccinurile sunt larg disponibile”, a declarat Sundar Pichai.
În ceea ce privește compania Facebook, aceasta are alte reguli, având în vedere că doar angajații din SUA vor fi obligați să se vaccineze dacă merg fizic la locul de muncă, pe când cei din alte țări vor trebui să aștepte adoptarea unor noi reguli.

„Vom cere oricui vine la muncă, la oricare dintre campusurile noastre din Statele Unite, să fie vaccinat.”, a declarat vicepreședinta Google, Lori Goler.

De asemenea, Netflix le va cere tututor celor care vor intra în contact cu actorii să se vaccineze obligatoriu, astfel scade riscul de a se infecta cu COVID-19.

Atât Facebook, cât și Google au luptat pentru scoaterea de pe piață a ideilor cum că vaccinul anti-COVID-19 nu este eficient pentru populație.