Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie pentru funcţionari. Ţara care impune măsura fără precedent

0

Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie pentru funcţionari în Canada. Guvernul de la Ottawa a precizat că ia această măsuri pentru a redeschide economia şi a proteja mii de oameni.

„Vom solicita vaccinarea în serviciul public federal”, a anunţat Dominic LeBlanc, ministrul Afacerilor interguvernamentale, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie pentru funcţionari. De când se aplică măsura în Canada
Data intrării în vigoare a acestei măsuri va fi precizată în următoarele săptămâni, dar va trebui să se aplice „rapid” şi nu mai târziu de octombrie pentru sectorul transporturilor.

„Toate aceste eforturi au ca scop ajutarea Canadei la realizarea acoperirii de imunizare de care avem nevoie pentru a redeschide economia, a o menţine deschisă şi pentru a proteja mii de persoane”, a adăugat LeBlanc, conform sursei citate.

Până vineri, 71% dintre cei 38 de milioane de canadieni au primit o doză de vaccin împotriva Covid-19, aproape 62% fiind vaccinaţi complet.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu este de acord cu obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în nicio ţară, dar susţine importanţa imunizării.

”În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, potrivit agenţiei EFE.

Cu toate acestea, specialiştii OMS susţin că „este necesar să explicăm populaţiei generale cum funcţionează vaccinurile şi cât de importante sunt”. Mai mult, aceştia afirmă că vaccinurile sunt doar „unul dintre instrumentele pe care le avem la dispoziţie” pentru a combate pandemia de COVID-19.

În acest context, măsuri ce implică vaccinarea obligatorie pentru a creştere numărul de persoane imunizate sunt luate în ţări precum Germania, Marea Britanie şi SUA, dar s-a confruntat şi cu opoziţia unei părţi a populaţiei din aceste ţări.

Totodată, funcţionarii, profesorii şi cadrele medicale din Hong Kong vor trebui să se vaccineze împotriva COVID-19. În caz contrar, vor trebui să se testeze de două ori pe săptămână pe cheltuiala lor, a anunţat şefa Executivului local.