Vaccinarea devine obligatorie și în România? Ce se întâmplă cu persoanele care refuză imunizarea

0

Gradul de vaccinare a scăzut foarte mult în România, iar autoritățile se gândesc cu să îi convingă pe oameni să se imunizeze. Astfel, Dan Barna a venit cu o propunere.

Anunțul lui Dan Barna
Vicepremierul Dan Barna susţine că, în opinia sa, că ar fi trebuit să existe măsuri mult mai dure pentru cei care refuză să se imunizeze, „în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate”.

„Nu există – şi eu spun din păcate – posibilitatea vaccinării obligatorii, dar e o chestiune pe care o înţeleg şi o respect, dar măsuri ferme prin care vaccinarea

să fie încurajată le susţin pentru că e soluţia prin care putem cu toţii să ne asigurăm că nu vom ajunge din nou în situaţiile neplăcute pe care le-am trăit anul trecut”, a declarat acesta, potrivit news.ro.
Măsurile pentru cei care nu s-au vaccinat
Pentru persoanele care refuză să se vaccineze, Dan Barna propune limitarea accesului la evenimente. Astfel, este posibil ca gradul de imunizare să crească în România.

„În ceea ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea.

Adică chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea, pentru că da, vorbim de perspectiva unui val patru, care vedem că în multe ţări din lume este deja activ, vorbim de o tulpină care răspounde la vaccin – şi asta e foarte bine – dar pentru asta trebuie să fii vaccinat”, a explicat Dan Barna, marţi seară, la B1 Tv.

De asemenea, Dan Barna a amintit de importanța vaccinării, în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului, care este mult mai periculoasă.

„(…) este mult mai molipsitoare, dacă la vechile tulpini – cea originală şi cea britanică – dintr-o familie de cinci, la cea originală se infecta una sau două persoane, la cea britanică erau trei, la aceasta Delta, la această ultimă tulpină, se infectează cinci din cinci, deci dacă-ţi intră virusul în

familie toată lumea face COVID. Or e foarte important dacă eşti vaccinat, să n-ai simptome deloc sau foarte uşoare, nici măcar să n-ajungi la spital, faţă de varianta în care nu eşti vaccinat şi, Doamne fereşte, poţi să ajungi la Terapie intensivă sau în situaţii foarte grave”, a mai explicat Dan Barna.