Valentin Uritescu şi-a aniversat cei 80 de ani pe patul de spital: „E lucid, dar are şi zile în care nu poate vorbi”

0

Valentin Uritescu s-a retras de ani buni de pe scenă şi este îngrijit de soţia sa, Valentina.

“E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare. Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, a declarat Valeria Uritescu, soţia actorului, pentru Impact.ro.

Problemele de sănătate cu care marele actor se confruntă de peste 30 de ani s-au agravat în ultima perioadă. Soţia lui mărturisea încă de acum doi ani că actorul nu se mai poate deplasa. „Nu se simte prea bine. Îi este imposibil să se deplaseze ca altădată, ca acum câţiva ani la Premiile Gopo, când şi-a ridicat premiul (n.r. anul 2017). Acum nu mai poate să meargă”, declara Valeria Uritescu în 2019, pentru Click.ro

Valentin Uritescu a aflat că are Parkinson la 36 de ani
În 2011, într-un interviu pentru Ziarul Lumina, maestrul Uritescu a recunoscut faptul că, atunci când a aflat că are Parkinson, s-a gândit la sinucidere.

„Aveam doar 36 de ani. Eram disperat. Dădusem de gustul succesului. Veneam de pe cai foarte mari. Făcusem „Răfuiala”, un spectacol cu care am venit şi-n Bucureşti şi am avut nişte cronici excepţionale. Mie mi-era rău, din ce în ce mai rău. La un moment dat, luam Levodopa, un medicament care avea nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. Înainte de a pleca din Bucureşti spre casă, am intrat în Biserica „Sfântul Spiridon Nou”, din Bulevardul Cantemir. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am început să plâng. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: „Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!”. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!„, relata, la acea vreme, marele actor.

Spune ce crezi