Valul patru al pandemiei de coronavirus vine cu noi restricții! Circulaţia pe timpul nopţii va fi limitată în Barcelona și alte zeci de orașe

0

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi sfârşit, ba mai mult decât atât, valul patru – răspândirea variantei Delta – aduce noi restricții în întreaga lume. Guvernul regional din Catalonia a cerut, vineri, restabilirea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii la Barcelona, precum şi în alte zeci de oraşe în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

După decizia de joi a Tribunalului superior de Justiţie din Catalonia (TSJC), care nu a autorizat menţinerea acestor restricţii de circulaţie între orele 01:00 şi 06:00 decât în 19 în cele 148 de oraşe pentru care cererea fusese depusă, executivul regional a făcut un nou demers pentru ca măsura să intre în vigoare cel puţin în locurile cele mai populate.

Noua cerere se referă la restabilirea acestei măsuri în oraşele cu peste 20.000 de locuitori unde rata de incidenţă a virusului este peste 125 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, criterii care ar permite includerea a încă 43 de oraşe (în plus faţă de cele 19 unde restricţiile de circulaţie au fost menţinute de TSJC).

Printre ele, Barcelona şi principalele municipalităţi din această regiune dinamică, cu peste 7,8 milioane de locuitori, precum şi locuri foarte căutate de turişti pe litoral ca Lloret de Mar, Salou şi Cambrils.

Catalonia restabilise restricţiile de circulaţie pe o mare parte a teritoriului său la jumătatea lunii iulie