Veste uriașă pentru pensionarii români! Vor primi mai mulți bani de la stat. Anunțul oficial făcut de Raluca Turcan

0

Raluca Turcan a anunțat că românii nu vor avea parte de impasuri financiare în această iarnă. Iată care este vestea care va bucura toți românii

Vești bune pentru pensionarii români! Raluca Turcan a făcut anunțul oficial care va bucura românii în pragul exploziei prețurilor gazelor și a energiei.

Anunțul făcut de Raluca Turcan pentru toți românii
Deși prețurile mari creează îngrijorări pentru români, Raluca Turcan, ministrul Muncii, anunță că românii nu vor fi lăsați la greu iarna aceasta.

„Întrucât pe tipuri de energie avem tipuri diferite de referință – și în același timp în funcție de nivelul de venit – compensarea se face invers proporțional, între 10% și 100%.

Pentru un pensionar cu pensia minimă socială, de exemplu, dacă ajutorul de încălzire pe legislația în vigoare era de 100 de lei pe întregul sezon rece, pe Legea consumatorului vulnerabil pe tot anul – sezon rece plus extrasezon – sprijinul din partea statului va fi de peste 600 de lei, deci de șase ori mai mare.

Cei cu veniturile cele mai mici beneficiază de compensarea cea mai mare.

Plafonul pe care noi l-am stabilit – încă în discuție – este de 1.450 lei pentru o persoană singură și 810 lei pentru membru de familie. Am avea în total aproximativ 500.000 de gospodării care vor fi sprijinite”, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

”Iarna care urmează va fi dificilă”
Raluca Turcan este profund îngrijorată pentru cum se vor descurca românii în această iarnă.

Creșterile de prețuri sunt inevitabile.

”Va fi o iarnă dificilă și îmi pare foarte rău că românii nu au fost pregătiți din timp pentru această perioadă mai dificilă. Aceste creșteri de prețuri – și la alimente, și la facturi – puteau fi anticipate, de aceea noi am și pregătit acest proiect de lege. La energie am avut liberalizarea prețurilor, care trebuia făcută cu 2 ani în urmă”, a mai subliniat ministrul Muncii.

Românii se vor confrunta cu cele mai mari prețuri la gaze naturale de până acum
Analizele Asociației Energia Inteligentă arată un preț uriaș pentru români, respectiv 450 de dolari mia de metri cubi, reprezentând prețul mediu.

Președintele Asociației, Dumitru Chisăliță a subliniat că diferențele mari dintre prețuri și salariile românilor ne vor întoarce în anul 2010.

Dacă s-ar face o scurtă analiză a tuturor întâmplărilor de până acum, aceasta va fi cea mai mare factură care există de când se folosesc şi se vând gaze naturale în România din 1914.

Spune ce crezi