Vești bune pentru profesorii din România: cresc salariile începând din această lună!

0

Numai vești bune pentru cadrele didactice din România! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat ordinul prin care se măresc salariile profesorilor. Mai precis, veniturile dascălilor urmează să se calculeze diferit, după salariul de bază actual și nu după cel din anul 2018, care era până-n prezent.

Este vorba de indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit și drepturile pentru învățământ special și simultan, care vor fi calculate altfel, după salariul de bază din prezent, și nu după cel din anul 2018, care se calcula până acum. Sorin Cîmpeanu a semnat, miercuri, ordinul de ministru prin care adoptă majorarea veniturilor profesorilor.

Ce prevede ordinul oficial semnat de Sorin Cîmpeanu
Ordinul oficial semnat de Sorin Cîmpeanu, miercuri, prevede noile schimbări care vor avea loc din această lună privind salariile profesorilor de la noi din țară.

„ Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017″, se arată în documentul semnat de Ministrul Educației.

O veste bună pentru elevi este eliminarea necesității triajului epidemiologic și a panourilor despărțitoare din plexigras la examenele naționale. Ministrul Educației a anunțat și aceste schimbări care vor avea loc odată cu examenele naționale, datorită scăderii numărului de cazuri noi de coronavirus la nivelul întregii țări.

„ Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat. Printre acestea sunt: eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației.