Vești bune pentru români! Au banii în cont până la 30 Iunie

0

Românii au primit mult ajutor în ultima perioadă de la stat, având în vedere că ne-am confruntat cu o situație destul de dificilă. Am avut parte de multe neplăceri și lovituri grele, dar autoritățile au fost acolo să ne ajute. Aflăm acum că unii urmează să primească o sună de bani, care va intra în cont până la 30 Iunie.

Ajutor de la stat pentru fermieri

Pandemia ne-a afectat pe toți, dar nu în egală măsură. Unii dintre noi au făcut sacrificii ca să reziste, motiv pentru care statul a sărit în ajutorul celor greu încercați. Astfel, crescătorii de animale, unii dintre cei mai problematici, primesc o sumă de bani direct în contul lor.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) informează că marți, 26 aprilie, a început sesiunea de depunere a cererilor pentru susţinerea activităţii crescătorilor de animale în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Cei care vor să știe dacă se încadrează în program pot depune cererile în 20 de zile de la începutul procesului. Cei care vor fi aleși drept eligibili vor primi banii direct în cont până la data de 30 Iunie 2022.

Aproximativ 95 de mii de fermieri vor primi bani de la stat după ce se va termina sesiunea de cereri. Fiecare crescător care se încadrează în program va fi anunțat în prealabil.

“Marţi, 26 aprilie 2022, a început sesiunea de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovine, suine şi avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19. Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat este de 20 de zile. Deschiderea sesiunii de depunere a cererilor coincide cu momentul aprobării de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat în valoare de 91 de milioane de euro (453,8 milioane de lei) de care vor beneficia peste 95.000 de fermieri”, precizează MADR.

Suma totală a schemei de ajutor este de 453.899.000 lei şi este repartizată după cum urmează:

  • 170.250.000 lei pentru sectorul bovine
  • 167.649.000 lei pentru sectorul suine
  • și 116.000.000 lei pentru sectorul avicol