Vești bune pentru români! Florin Cîțu anunță reduceri de taxe și majorarea salariilor.

0

Fostul Prim Ministru, Florin Cîțu, a anunțat de curând pe pagina sa de Instagram că se iau în vedere reducerea contribuției CAS cu 5% și scăderea cotei TVA cu 2%. Aceste măsuri sunt luate ca urmare a faptului că pe perioada pandemiei românii au avut cel mai mult de suferit pentru că majoritatea dintre ei au intrat în șomaj, iar salariile au fost mici.

„Suntem foarte aproape! Reducerea CAS cu 5% și TVA general cu 2%! Bani în buzunarele românilor ACUM. Prețuri mai mici ACUM!

Avem ca prioritate absolută protejarea veniturilor românilor de efectele negative ale inflației. De aceea am propus soluții reale și consistente de combatere a inflației:

– reducerea CAS cu 5%. Este o măsură care îi ajută pe toți românii, și pe cei din sectorul privat și pe cei din sectorul bugetar. Cum?

Ei bine, prin această măsură, imediat ar intra mai mulți bani în buzunarele românilor

– scăderea TVA cu 2%.

Este o măsură care va duce și ea la domolirea inflației. Aici avem exemplul foarte bun din 2016, când scăderea TVA de la 24% la 20% s-a văzut clar în reducerea inflației care a scăzut cu circa 4%.”

Totodată, Florin Cîțu a mărturisit recent că PNL nu susține reducerea TVA-ului doar pentru un sector anume, ci reducerea TVA-ului general, în toate domeniile de activitate. Bineînțeles, acesta făcea aluzie la inițiativa partidului advers, PSD, de a reduce TVA-ul cu până la 5& în sectorul energetic.

„Dacă vrem să nu intrăm într-o criză majoră acestea sunt cele două propuneri, reducerea TVA și contribuțiile. Mai mult, este important ca deficitul bugetul să rămână la 5, 2 sau chiar mai mic. Altfel, vedem că dobânzile sunt în creștere. Dacă este ceva targetat, pentru anumit sector, e mai complicat să se simtă în buzunarele consumatorilor. Atunci când vorbim de TVA general se vede imediat. Noi susținem o măsură care să ajute, nu doar o măsură populistă de ochii lumii”, a declarat Florin Cîțu.