Vești proaste pentru elevi și studenți! Este complet interzis în școli și universități. Ce nu trebuie să poarte sub nicio formă

0

Vești proaste pentru elevi și studenți. Ministrul Sănătății a făcut anunțul la care nimeni nu se aștepta. Acest lucru va fi complet interzis în școli și universități.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, marți, că măștile textile vor fi complet interzise în școli și universități. Astfel, elevii vor participa la cursuri în format fizic, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Măștile textile, complet interzise în școli și universități, din toamnă
Toți elevii și studenții trebuie să ia la cunoștință faptul că măștile textile vor fi interzise în școli și universități, după cum a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. Noul an școlar va începe cu prezență fizică la cursuri, astfel elevii trebuie să respecte normele de protecție sanitară, unitățile de învățământ vor fi închise doar în situația în care va fi atins pragul infectărilor de 6 la mia de locuitori.

Masca de protecție trebuie purtată în spațiile închise, iar în spațiile deschise nu va fi obligatorie, exceptând ceremonia de început de an, unde masca trebuie purtată pe motiv că nu se poate menține distanțarea fizică.

”Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare.

În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a menționat ministrul.

Ministrul Sănătății a vorbit despre două posibile scenarii, dacă incidența va trece de pragul de 6 la mia de locuitori. Unul dintre ele este trecerea la învățământul online integral, iar cel de-al doilea este sistemul hibrid cu învățământul online pentru copiii nevaccinați, cu posibilitatea de a continua cursurile față în față pentru copiii vaccinați sau cei trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.

Ioana Mihăilă a mai adăugat că este interzisă purtarea măștilor textile, ci doar a celor de uz medical, atât în cazul elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal, cât și pentru studenți.

”Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a declarat ministrul.

Spune ce crezi