Vești proaste pentru români. Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Ce se intampla cu cei NEVACCINATI

0

În ultimul interval de timp, numărul persoanelor vaccinate anti-Covid-19 a scăzut în România, lucru care stârnește îngrijorarea autorităților. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, atenționează că un număr mic de persoane vaccinate înseamnă un risc mare de îmbolnăvire cu coronavirus, astfel că valul 4 de îmbolnăviri ar putea reprezenta din nou o problemă pentru români.

Valul 4 de coronavirus, o amenințare pentru români? Ministrul Sănătății, noi precizări

Bilanțul anunțat zilnic de autoritățile din România arată că, la momentul actual, situația este una bună, însă autoritățile sunt de părere că lucrurile se pot schimba în viitorul apropiat. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că numărul persoanelor care au ales să se vaccineze anti-Covid-19 a scăzut în ultimele săptămâni, lucru care poate reprezenta un pericol.Mai exact, această situație ar putea favoriza apariția valului 4 de coronavirus, ministrul Sănătății atenționând că dacă românii refuză să se vaccineze, valul poate fi intens.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, este de părere că situația ar putea fi gestionată dacă oamenii se vor vaccina, dar recunoaște că va fi nevoie de eforturi mari pentru a-i convinge, în special pe cei din zona rurală, să facă acest lucru.

Referitor la purtarea măștii deprotecție în școli, ministrul Sănătății a precizat că va propune ca masca să rămână obligatorie la interior pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19.

„Cred că, dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens şi, dacă reuşim să vaccinăm un mare procent al populaţiei şi mai ales al populaţiei la risc (…) ne putem aştepta ca acest val patru să fie uşor gestionabil.Cred că este posibil să mai creştem ritmul de vaccinare sau măcar să-l menţinem ca şi acum. Cred că este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere să reuşim să vaccinăm mai mult în mediul rural, pentru că acolo dorinţa de vaccinare este mai redusă. Voi susţine ca, la interior, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi (…) Trebuie judecat şi în funcţie de incidenţă, se poate discuta şi o măsură de relaxare în interior.

Totuşi, lecţia din Marea Britanie ne învaţă că atunci când a fost o relaxare a crescut numărul cazurilor.”, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, potrivit libertatea.ro.

Spune ce crezi