Vești proaste pentru șoferi! Ce se pregătește la Ministerul Transporturilor

0

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că Ministerul Transporturilor lucrează la o „propunere de descurajare” a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani, care sunt mai poluante.

Românii care dețin mașini mai vechi de 15 ani au primit vești proaste. Ministrul Mediului lucrează intens la o propunere pentru „descurajarea” înmatriculării acestora.

Propunere de lege pentru a descuraja înmatricularea maşinilor vechi
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, lucrează la o „propunere de descurajare” a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani.

Acesta susține că motivul principal îl reprezintă faptul că acesta sunt mult mai poluante. Maimult, el a precizat că ministrul Transporturilor va fi cel care pune la punct acest proiect.

Ministrul a mai menționat că nu știe mai multe detalii, însă atât poate spune despre stadiul reformei pe care

a văzut-o.
„În momentul de faţă există această intenţie venită din partea Ministerului Transporturilor în ideea de a transforma circulaţia pe drumurile publice şi pe noile tronsoane de autostrăzi într-un transport mai puţin poluant. Se discută despre maşinile mai vechi de 15 ani, este o primă analiză, o primă discuţie tot la Ministerul Transporturilor, aşteptăm să vină domnul Drulă cu aceste reforme.

Este o propunere de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani, este stadiul la care am văzut eu reforma, nu am mai multe detalii”, a afirmat ministrul Mediului, la Digi 24.

Care este planul Ministerului Transporturilor
De menționat este faptul că, Tanczos Barna susține că planul Ministerului nu va fi făcut prin noua taxă, în contextul în care Guvernul a anunţa că nu intenţionează introducerea de noi taxe, potrivit capital.ro.

„Ştiu că în reforma pe transporturi s-a propus inclusiv acest lucru către Comisie, s-a discutat şi în şedinţele pe care le-au avut cu Comisia (Europeană – n.r.)

pe reforma pe transporturi”, a afirmat ministrul Mediului.
În același timp, ministrul a ținut să sublinieze faptul că va exista pentru prima dată în România” o relaţie directă între o taxă plătită şi poluarea cauzată de acel mijloc de transport”. Acesta a mai menționat că nu va fi vorba despre taxă de poluare, dar o măsură care va avea „un impact şi asupra reducerii poluării”.