Virgil Musta anunță că se vor reîntoarce restricțiile în țară. Ce a transmis medicul

0

Virgil Musta a declarat că se vor reîntoarce restricțiile în România. Medicul a făcut precizări privind noua variantă Sars-Cov-2 și anume Delta.

Virgil Musta a anunțat că restricțiile se vor întoarce în țară. Medicul a afirmat că varianta Delta va obliga autoritățile să impună noi restricții de combatere a virusului.

Din cauza pandemiei COVID-19 este posibil să avem parte de noi restricții.
Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a anunțat când se va întâmpla acest lucru.

Musta a mărturisit că Delta poate aduce noi complicații în țară. El a anunțat că restricțiile se pot întoarce dacă va exista transmitere comunitară. Oficialii au un plan de intrare din nou în alertă.

„Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul

ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan.

Această tulpină se va transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte se știe că formelee clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinei Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”, a dezvăluit medicul Virgil Musta, conform B1TV.

Varianta Sars-Cov-2 Delta va face ravagii în țară
Virgil Musta a anunțat că noua variantă Delta este mai rezistentă la vaccinuri. Acest lucru înseamnă că serurile nu vor conduce la evitarea formelor grave.

„Dacă sunt vaccinați, formele

vor fi mai ușoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare.

Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile. Avem deja un plan de intrare din nou în alertă în cazul în care apare o nouă tulpină care creează transmitere comunitară.

Acest plan presupune ca fiecare instituție să aibă eșalonat care sunt secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune dacă numărul de cazuri va crește”, a mai spus medicul din Timișoara.