„Vom deveni unul dintre cele mai puternice state din Europa”

0

Președintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina va fi una dintre cele mai puternice țări din Europa după victoria asupra invadatorilor ruși. El a menționat că „nu avem altă opțiune”.

Volodimir Zelenski a făcuz declaraţii despre războiul din Ucraina în cadrul unei conferințe de presă. El crede că după câștigarea acestui război sângeros, Forțele Armate ale Ucrainei vor fi cea mai experimentată și profesionistă armată din Europa.

Volodimir Zelenski: „Nu avem altă opțiune”

„Cred că vom deveni unul dintre cele mai puternice state din Europa. Nu pentru că suntem speciali – deși cred că așa este. Ci pentru că nu avem altă opțiune„, a subliniat Zelenski.

Zelensky a mai spus că Rusia nu ar fi atacat Ucraina dacă ar fi fost membră a NATO . Și faptul că nu a fost niciodată acceptată în Alianță este o mare greșeală strategică.

Ce ameninţare i-a lansat lui Putin

Kievul va abandona negocierile cu Moscova, în cazul în care ruşii îi ucid pe combatanţii din oţelăria Azovstal, care apără Mariupolul, sau dacă are loc vreun referendum la Herson, ameninţă sâmbătă, într-o conferinţă de presă, preşedintele ucrainean.

”Dacă cei care opun rezistenţă la Mariupol sunt ucişi sau dacă are loc refrendumul la Herson, atunci Ucraina va ieşi din procesul de negociere.

Nu suntem pregătiţi să deblocăm militar asediul la Mariupol. Le spun oamenilor care locuiesc în orăşele, în regiunea Herson: Nu trebuie să-i ajutăm pe ocupa”, ameninţă şeful statului ucrainean, în contextul în care deschiderea unor culoare umanitare în acest port din sud-estul Ucrainei se află în centrul unor negocieri între Kiev şi Moscova.